DLNA-serveropsætning til Philips TV. Se film fra computer på tv

Pin
Send
Share
Send

I denne artikel opretter vi en medieserver (DLNA) på en computer til et Philips-tv. Efter opsætningen kan du se film, fotos og lytte til musik på dit tv på din computer (bærbar computer). Alt dette er DLNA-teknologi. Dette betyder, at tv'et kan tilsluttes en computer via Wi-Fi. Mere præcist skal computeren og tv'et være tilsluttet den samme Wi-Fi-router. Via netværkskabel eller trådløst netværk.

Jeg vil forklare mere detaljeret. Du har et Philips-tv (i denne artikel vil vi tale specifikt om disse tv'er) med DLNA-understøttelse (hvis der er et smart-tv, så er der bestemt DLNA-understøttelse). Dit tv er tilsluttet en Wi-Fi-router (via Wi-Fi eller ved hjælp af et kabel). Der er også tilsluttet en computer til denne router. Vi starter en DLNA-server på en computer, åbner de nødvendige mapper med video, fotos eller musik og begynder bare at se på tv'et. Alt er med luft, ingen ledninger. Det er meget praktisk, du behøver ikke at optage film på et USB-flashdrev hele tiden. Vi får bare adgang til computeren, vælger den ønskede film og ser.

På den måde, der er beskrevet nedenfor, kan du køre en DLNA-server på Windows 7, Windows 8 og endda Windows 10. For at starte og administrere serveren bruger vi det gratis, simpelthen fremragende program "Home Media Server (UPnP, DLNA, HTTP)". Jeg viste dig for nylig, hvordan du opsætter DLNA på et LG TV, så der startede vi serveren ved hjælp af et proprietært program. Da Philips ikke har et sådant program, bruger vi "Home Media Server". Programmet er virkelig meget simpelt og sejt.

Vi behøver:

  • Philips TV med DLNA-understøttelse. Tv'et skal være tilsluttet routeren via Wi-Fi eller via et netværkskabel. Jeg vil vise på eksemplet med Philips 43PUS7150 / 12 med Smart TV (Android TV).
  • En computer, der er tilsluttet den samme router som tv'et. Det kan også tilsluttes via Wi-Fi-netværk eller LAN.
  • Home Media Server (UPnP, DLNA, HTTP) software til DLNA-serveropsætning.

Faktisk vil en server, der er lanceret på denne måde, kunne se absolut ethvert tv: Philips, Sony, LG, Samsung osv. Sony har forresten allerede modeller på Android TV. Så instruktionerne til dem skal også fungere. Bortset fra at adgangen kan være forskellig, før DLNA-serverindholdet vises på selve tv'et.

Opsætning af en DLNA-server til dit tv med programmet "Home Media Server"

Først skal du downloade og installere programmet Home Media Server (UPnP, DLNA, HTTP). Jeg anbefaler at downloade det fra det officielle websted: https://www.homemediaserver.ru/index.htm. Klik på knappen Hent overfor EXE-versionen. Filstørrelsen er ca. 35 MB.

Gem filen, kør den derefter, og følg instruktionerne for at installere programmet.

Start programmet med en genvej på skrivebordet eller fra Start-menuen. Først og fremmest skal vi konfigurere adgang til filer på computeren. Vi kan kun åbne bestemte mapper til tv'et, alle lokale drev eller endda flytbare medier.

I programvinduet skal du klikke på den øverste knap Indstillinger... Vi er interesserede i den første fane Medieressourcer. Der vil allerede være tre mapper åbne. Disse er standard. For at åbne adgang til alle lokale drev på din computer skal du markere afkrydsningsfeltet ud for Lokale drev... For at åbne adgang til flytbare drev skal du markere afkrydsningsfeltet ud for Aftagelige diske.

Hvis du f.eks. Kun vil åbne en lokal disk eller mappe, skal du ikke markere disse felter, men klikke på knappen Tilføj til... Og i opdagelsesrejseren skal du vælge det drev eller den mappe, du vil åbne til visning på tv. Mappen vises på listen. Du kan slette mapper ved blot at fremhæve det og klikke Slet.

Jeg synes betydningen er klar. Du kan kun åbne en mappe, der f.eks. Indeholder dine film. Og du kan åbne alle diskene. Jeg råder dig til at markere afkrydsningsfeltet ud for Lokale drev. Derefter viser tv'et mappen Denne computer, hvor du kan se alle filerne.

På dette tidspunkt kan indstillingen afsluttes ved at trykke på knappen Okay... Hvis du vil, kan du også gå til sidefanen Server, og skift navnet på din DLNA-server. Det vises på tv'et.

Klik på knappen Okayfor at afslutte indstillingerne.

For at starte DLNA-server skal du trykke på knappen Løb.

Hvis dit tv er tændt og tilsluttet routeren, skal du åbne fanen i programvinduetAfspilningsenheder (DMR), vil du se dit tv. Det betyder, at alt er i orden. Hvis tv'et ikke vises, skal du kontrollere forbindelsen og se tipene i slutningen af ​​denne artikel.

Programmet kan minimeres. Du kan gå videre til DLNA-opsætning på dit tv.

Se DLNA-film på et Philips-tv fra en computer

Tryk på knappen på fjernbetjeningen KILDER.

I menuen Kilder vælge Netværk (medier)... Eller kør programmet Medier fra Android TV-menuen.

Vælg den server, der kører på computeren, fra listen.

Hvis du har åbnet alle lokale drev, har du en Denne computer-mappe. Vælg det, alle diske vil være der. Du kan åbne de mapper, du har brug for, og begynde at se film, fotos eller afspille musik fra dem. Hvis du åbner en af ​​standardmapperne: Film, Fotos eller Musik, vil alt tilgængeligt indhold være der, sorteret i forskellige kategorier. For at se indhold efter mappe skal du vælge Media Resource Directories.

Vælg en mappe med dine film, og start bare med at se den ønskede fil.

Det er hele opsætningen. Fra tv'et fik vi fuld adgang til videoer, fotos og musik, der findes på din computer. Programmet "Home Media Server (UPnP, DLNA, HTTP)" forhindrer din computer i at falde i søvn og afbryder afspilningen af ​​film. Du kan også styre visningen fra selve programmet på computeren. Der er mange indstillinger og muligheder, jeg tror, ​​du kan finde ud af det.

Hvorfor vises DLNA-serveren ikke på tv'et (filer)

Det mest almindelige problem ved opsætning af en sådan ordning er manglen på en kørende server på tv'et. Når filerne fra computeren bare ikke vises.

I sådanne situationer er den første ting at gøre altid at kontrollere Wi-Fi-forbindelsen på tv'et og den bærbare computer eller kabelforbindelsen. Måske er en af ​​enhederne lige slukket. Sluk og tænd dit tv. Du kan også genstarte din computer og starte serveren igen. Du kan også prøve at deaktivere antivirusprogrammet, som kan blokere tv-forbindelsen.

Hvis en DLNA-film spiller med forsinkelser, er den buggy

I sådanne tilfælde begyndte du sandsynligvis at se en meget vanskelig film. Og routeren kan ikke håndtere overførsel af information. Normalt vises dette problem på billige routere og når der er forbindelse via Wi-Fi. Store film i høj kvalitet, som ikke ønsker at blive spillet via DLNA, ses bedst fra et USB-drev eller en harddisk.

Hvis fjernsynet siger "Format understøttes ikke", når der åbnes en video

Der er tidspunkter, hvor tv'et ikke vil afspille en videofil. Mest sandsynligt understøtter standardafspilleren simpelthen ikke formatet, der er ingen codec. I dette tilfælde, hvis du har et Android TV, kan du installere VLC-afspilleren fra Google Play Butik. Han ved også, hvordan man spiller filer fra det lokale netværk. Og sandsynligvis vil den afspille videoer, der ikke blev åbnet med en standardafspiller.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: Plex Media Server Setup 2019. STEP BY STEP, EVERYTHING YOU NEED TO KNOW (Kan 2024).

essaisrff-com