Hvordan genstarter jeg min router? Manual til TP-Link, D-Link, Asus, NETGEAR

Pin
Send
Share
Send

Jeg skrev forespørgslen "hvordan man genstarter routeren" i søgemaskinen, kiggede på resultaterne og fandt ikke en enkelt detaljeret artikel, hvor alt ville blive skrevet tydeligt og med billeder, som du vil :). Derfor besluttede jeg at skrive mine egne instruktioner om, hvordan man genstarter routere fra forskellige producenter: D-Link, TP-Link, Asus, NETGEAR, Tenda osv. Selvom genstartmetoden på alle routere er næsten den samme. Før jeg fortsætter med selve instruktionen, vil jeg afklare noget. I denne artikel vil det blive skrevet specifikt om genstart af routeren, denne procedure bør ikke forveksles med nulstilling af indstillingerne, det er forskellige ting.

Hvorfor og hvornår skal jeg genstarte routeren?

En router er en enhed, der er designet til at arbejde kontinuerligt. Dette betyder, at en genstart eller slukning for sådanne enheder slet ikke er nødvendig. Derfor installerer nogle producenter ikke engang en sluk-knap (f.eks. Har Asus RT-N13U B1 ikke en). En genstart er kun nødvendig, når du ændrer indstillinger, når routeren selv beder om at genstarte den.

Men i praksis er ikke alt så godt som det burde være. Især med billige modeller af netværksenheder. De fryser ofte, Internettet forsvinder (uden adgang til Internettet, når der vises et gult ikon), enheder vil ikke oprette forbindelse og en række andre problemer. For eksempel, på Tp-Link TL-WR741ND, forsvinder Internettet meget ofte, og kun genstart gemmes. Jeg skrev om det i denne artikel. Min Asus RT-N13U B1 fungerer med et USB-modem, så Internettet kan forsvinde flere gange om dagen. Du skal bare genstarte det (hvad er problemet med sådan et ustabilt arbejde, indtil da kunne jeg ikke bestemme).

Genstart er den første ting, jeg vil anbefale at gøre i tilfælde af problemer med din router. Meget ofte hjælper dette med at løse mange problemer.

Genstart med knappen eller sluk

Alt er simpelt her. Absolut enhver router kan genstartes ved blot at afbryde strømmen fra den i 30 sekunder og derefter tænde den igen. Vi trækker bare strømforsyningen ud af stikkontakten, venter lidt og tænder den (du kan tænde den med det samme, men det er bedre at vente lidt).

Du kan bare slukke for strømmen med en dedikeret knap Tænd sluk, hvis det selvfølgelig er tilfældet med din router. Sluk bare for det, vent lidt og tænd det igen.

Så vidt jeg ved, kan du også genstarte med Reset-knappen, trykke på det med noget skarpt og hurtigt slippe det (hvis du holder det, nulstilles indstillingerne). Men jeg vil ikke anbefale denne metode til dig. Du vil ved et uheld kaste indstillingerne væk, så bliver du nødt til at konfigurere alt igen. Der er masser af sikre og nemme måder at gøre dette på.

Genstart via kontrolpanelet

Hvis du selv konfigurerer din router, har du sandsynligvis bemærket knapperne "Genstart" eller "Genstart" i kontrolpanelet. De er nødvendige der for at udføre en soft reset. Vi går ind i indstillingerne, klik på knappen, og vores router genstarter. Denne metode er god at bruge, når du konfigurerer routeren (når du allerede er i kontrolpanelet), eller når det ikke er muligt at slukke for strømmen eller trykke på en knap. Kort sagt, når der ikke er adgang til selve routeren.

Vigtig! Når du konfigurerer routeren, skal du kun genstarte via kontrolpanelet. Du behøver ikke gøre dette ved at slukke for strømmen. Da indstillingerne muligvis simpelthen ikke gemmes.

Uanset hvilken model du har, skal du først gå til indstillingerne. For at gøre dette skal du ved at oprette forbindelse til routeren via Wi-Fi eller via kabel åbne enhver browser og indtaste adressen i adresselinjen: 192.168.0.1, eller 192.168.1.1... Gå til denne adresse, og angiv det login og adgangskode, der skal vises i vinduet, der vises.

Hvis du ikke har ændret dem, er de mest sandsynlige admin og admin... Under alle omstændigheder er adressen for adgang til indstillingerne og loginoplysningerne angivet på et klistermærke på selve routeren.

TP-Link

På routere fra dette populære firma blev genstartsknappen af ​​en eller anden grund skjult i sidemenuen. For at komme til det skal du gå til venstre til punktet Systemværktøjer - Genstart og klik på knappenGenstart... Dette er til den russiske version af firmwaren, hvis din er på engelsk, så er punkterneSystemværktøjer - Genstart og knapGenstart.

Forresten skrev jeg allerede, hvordan du kan oversætte panelet til russisk på en TP-Link-router.

Genstart Asus-routere

Alt er meget simpelt her. Det betyder ikke noget, hvilken type kontrolpanel du har, knappen "Genstart" findes på hovedsiden. Bare klik på det, bekræft, og det er det.

D-Link

På D-Link-routere vil du se en rullemenu System... Ved at klikke på hvilket du skal vælge Genstarteller Gemme og genindlæs.

NETGEAR

På NETGEAR-routere skal du gå til fanen Avancerede indstillinger, til venstre vælg Routerstatus og tryk på knappen Genstart.

Efterord

I fremtiden vil jeg forsøge at tilføje et screenshot til NETGEAR og instruktioner til andre producenter: ZyXEL, Cisco, Tenda. Hvis nogen vil dele oplysninger, vil jeg være taknemmelig.

Det vigtigste er at huske, at enhver router kan genstartes ved at slukke for strømmen.

Der er mindst to måder, du kan udføre denne procedure på: via telnet eller ved hjælp af et specielt script. Men en almindelig bruger vil bestemt ikke bruge disse metoder. Og til hvad, hvis alt kan gøres uden unødvendige problemer. Jeg vil sandsynligvis skrive om telnet og scriptet senere, men dette vil være en separat artikel.

Hvis noget ikke fungerer, skriv i kommentarerne, vil jeg prøve at svare hurtigt og hjælpe.

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: How To Connect wirelessly Two Routers On One Home Network Using WDS without cable (Kan 2024).

essaisrff-com