Hvorfor kan min computer ikke se min 5 GHz-router?

Pin
Send
Share
Send

Forleden købte jeg en dual-band Wi-Fi-router, den begyndte at oprette forbindelse osv. Det har to netværk, det ene 2,4 GHz, det andet 5 GHz. Min computer og mobile enheder kan ikke se en 5 GHz-router, de kan kun se 2,4 GHz.

Som om i søgningen efter Wi-Fi, ser enheder og pc'er kun Tp_Link_0D34 (2,4 GHz), men Tp_Link_0D34_5G (5 GHz) gør det ikke.

Svar

Jeg tror, ​​der kan ikke være nogen tvivl om, at din router virkelig er dual-band. Selvom det ville være rart at kende routermodellen og generelt beskrive dit spørgsmål mere detaljeret. Skriv især modeller af enheder, der ikke ser netværket i 5 GHz-området, og modellen af ​​Wi-Fi-adapteren på pc'en.

Normalt er der i sådanne situationer to grunde:

  1. Noget med routerindstillingerne. Du har muligvis ved et uheld slukket for 5 GHz-netværket under installationsprocessen. Du skal se i indstillingerne, det er muligt at ændre netværksnavnet (SSID) og den kanal, som dette netværk fungerer på. Det er bedst at foretage en fabriksindstilling på din router. Vær også opmærksom på indikatorerne på routeren. Jeg ved ikke, hvilken slags router du har, men der er normalt to Wi-Fi-indikatorer: en til 5 GHz-netværket og den anden til 2,4 GHz-netværket.
  2. Den anden grund, den mest populære, er, at enheder, der ikke kan se netværket i 5 GHz-båndet, ikke understøtter dette bånd. Måske understøtter en Wi-Fi-adapter på din computer ikke Wi-Fi 5 GHz. Her kunne jeg fortælle dig mere detaljeret, om jeg kendte modellerne på dine mobile enheder og selve adapteren, som er tilsluttet pc'en. Uanset om Wi-Fi 5 GHz understøttes eller ej, kan du nemt finde ud af det ved at se på specifikationerne. Wi-Fi 802.11ac-support er normalt angivet. Hvis enheden understøtter denne standard, skal den se netværk inden for 5 GHz-området.

Jeg skrev allerede om dette i en separat artikel: hvorfor en bærbar computer, smartphone eller tablet ikke ser et 5 GHz Wi-Fi-netværk.

08.01.20

0

Spurgt af Kirill

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: 5 GHz vs GHz WIFI Speed Test (Kan 2024).

essaisrff-com