Delte mapper, netværkscomputere, flashdrev, drev vises ikke på fanen "Netværk" i Windows Stifinder

Pin
Send
Share
Send

Hej! For dem, der ikke er i emnet, starter jeg langt væk. På computere og bærbare computere med Windows installeret har Explorer en separat fane "Netværk". Denne fane viser enheder fra Network Neighborhood. Ved at åbne fanen "Netværk" kan vi observere computere, NAS-netværk, multimedieenheder (DLNA), flashdrev og eksterne drev, der er forbundet til routeren, og som den generelle adgang er konfigureret til. Kort sagt, de enheder, der er forbundet via den samme router (placeret på det samme netværk), og som netværksopdagelsesfunktionen er aktiveret på (enheder, der kan findes på det lokale netværk). Vores router (sektion "Netværksinfrastruktur") og andre enheder kan også vises der.

Nu vil jeg forklare, hvad og hvordan, og hvorfor jeg overhovedet besluttede at skrive denne artikel. Jeg har en ASUS-router, hvortil jeg har tilsluttet et USB-flashdrev, og jeg har oprettet en delt adgang til dette flashdrev til alle enheder på netværket. Og hvad synes du, i afsnittet "Netværk" på alle computere dukkede dette netværksdrev op (det vises der som "Computer"), men det blev ikke vist på min computer. Det vil sige, min computer kunne ikke se et USB-flashdrev tilsluttet routeren eller andre computere på dette netværk. Men DLNA-serveren blev vist kørende på den samme router. Men det ændrer ikke noget, da jeg har brug for regelmæssig netværksadgang til drevet.

Jeg kunne heller ikke få adgang til flashdrevet, da jeg skrev adressen //192.168.1.1 i explorer. Denne adresse blev straks åbnet gennem browseren. Og jeg kunne ikke tilslutte dette drev som et netværksdrev. Det var simpelthen ikke på listen over tilgængelige enheder i netværksmiljøet.

Et sådant problem, når Windows 7, Windows 8 eller Windows 10 ikke ser netværksenheder, er ikke ualmindeligt. Det behøver ikke at være et flashdrev eller en ekstern harddisk, som du har tilsluttet til din router, som i mit tilfælde. Oftest konfigurerer de delt adgang mellem computere på et lokalt netværk. Og på samme måde står de over for et problem, når computere er forbundet til det samme netværk (til en router), delingsindstillingerne er indstillet korrekt, og fanen "Netværk" er tom. Eller kun routeren og din computer vises.

Da der kan være mange grunde og følgelig løsninger, vil jeg sandsynligvis starte med de enkleste (som ikke hjalp mig), og i slutningen af ​​denne artikel vil jeg dele den løsning, der hjalp i mit tilfælde. Som et resultat så min bærbare computer stadig alle enheder på netværket. Inkluderet et netværksdrev og en anden computer, der også er forbundet til dette netværk.

Men det betyder ikke, at du har den samme sag. Derfor anbefaler jeg dig at kontrollere alle indstillingerne i rækkefølge.

Kontrol af delingsindstillingerne

Vi vil overveje to tilfælde:

  1. Når computere ikke kan se hinanden på det lokale netværk.
  2. Deling af NAS. Vi kan have et flashdrev eller en harddisk, der er tilsluttet en router eller et separat drev (aka NAS).

Første sag

For at computere kan se hinanden og vises i opdagelsesrejseren i afsnittet "Netværk", skal de være forbundet via den samme router. Eller tilsluttet direkte (via kabel eller via Wi-Fi). Kort sagt, de skal være på det samme lokale netværk.

Yderligere, på alle computere (jeg ved ikke, hvor mange af dem du har der), anbefales det at tildele netværksstatus "Hjem" (privat). Hvordan man gør dette i Windows 10, skrev jeg i artiklen hjem (privat) og offentligt (offentligt) netværk Windows 10. I Windows 7 skal du bare gå til "Netværks- og delingscenter" og ændre status for den aktuelle forbindelse der.

Hvis computeren efter det stadig ikke registrerer andre computere (eller omvendt), så lad os kontrollere delingsindstillingerne.

For at gøre dette skal du klikke på "Skift avancerede delingsindstillinger" i vinduet "Netværk og delingscenter" (hvis du ikke ved, hvordan du åbner det i Windows 10, se denne artikel).

Og for den aktuelle profil (normalt "Privat") skal du indstille parametrene som i skærmbilledet nedenfor.

Gør det på alle computere på det lokale netværk.

Artikler om dette emne:

  • Opsætning af et lokalt netværk i Windows 10. Hjemmenetværk via en Wi-Fi-router mellem Windows 10 og Windows 7
  • Opsætning af et lokalt netværk via en Wi-Fi-router mellem computere på Windows 7. Åbning af delt adgang til filer og mapper

Disse tips løser som regel alle problemer med at opdage computere på det lokale netværk.

Anden sag

Når du har problemer med at få adgang til din NAS. Som i mit tilfælde. Windows 10 så ikke USB-drevet, der var tilsluttet ASUS-routeren. I dag har mange routere en USB-port til tilslutning af drev og andre enheder, så emnet er relevant.

Du skal sørge for, at dette drev er defineret i routerens indstillinger, og at offentlig adgang til det er aktiveret. Det er klart, at dette gøres på forskellige måder på forskellige routere. På ASUS-routere ser det for eksempel sådan ud:

Relaterede artikler:

  • Adgang til en USB-disk (flashdrev) via en TP-Link-router over netværket
  • Tilslutning af et USB-flashdrev eller ekstern harddisk til en Asus-router. Deling af filer på en router

Forveks ikke delingsindstillinger med FTP-indstillinger. I dette tilfælde har FTP-serverindstillingerne på routeren intet at gøre med det.

Nå, hvis andre enheder ser netværksdrevet og har adgang til det, men på en bestemt computer er der ingen adgang til det, så er problemet ikke på siden af ​​routeren. Gå gennem indstillingerne på pc'en "problem" i denne artikel.

Antivirus eller firewall kan blokere netværksenheder

Hvis din antivirus eller firewall (firewall), der er installeret på din computer, ikke kan lide noget, kan det nemt gøre det, så hverken du kan se andre enheder i netværksmiljøet eller nogen kan opdage dig.

Sandt nok, efter at have deaktiveret den indbyggede firewall i antivirusprogrammet, blev problemet ikke løst (hvilket betyder, at problemet sandsynligvis ikke er i det), men alt ser ud til, at det i mit tilfælde ikke var uden deltagelse af antivirusprogrammet.

Prøv derfor midlertidigt at stoppe antivirusprogrammet helt eller i det mindste deaktivere den indbyggede firewall (firewall). NOD 32 gør det sådan:

For at kontrollere dette skal du gøre på alle computereder vil deltage i det lokale netværk.

Det er muligt, at du har installeret nogle andre programmer, der kan overvåge netværket og administrere netværksforbindelser.

Hvis det viser sig, at problemet er i antivirusprogrammet, skal du tilføje dit netværk til undtagelserne. Forbud firewallen for at blokere selve netværket eller netværksenheder.

Hvis du ikke har et antivirusprogram, kan du eksperimentere med at deaktivere / aktivere den indbyggede Windows-firewall.

Arbejdsgruppe

Arbejdsgruppen skal være den samme på alle enheder. Som regel er det. Men det anbefales at kontrollere. For at gøre dette skal du åbne computeregenskaberne "System" og gå til "Avancerede systemindstillinger".

"Arbejdsgruppen" vil blive opført der. For at ændre det skal du klikke på knappen "Skift".

Igen skal arbejdsgruppenavnet være det samme på alle computere.

Hvis du har et problem med adgang til et netværkslager (til et USB-flashdrev via en router), er arbejdsgruppen også angivet i delingsindstillingerne på den samme ASUS-router. Du kan se skærmbilledet ovenfor i artiklen. Det skal være det samme som på computeren.

Problem med at få adgang til netværksdeling via SMB1 på Windows 10 (min løsning)

Lad os gå specifikt tilbage til mit problem. Alt, hvad jeg beskrev ovenfor, er allerede kontrolleret og kontrolleret igen 10 gange. Jeg nulstillede netværksindstillingerne et par gange, men Windows 10 så aldrig andre computere på netværket, og vigtigst af alt var, at den delte mappe i form af en flash tilsluttet routeren ikke blev vist i opdagelsesrejsende. Og på andre enheder på netværket blev alt bestemt uden problemer. Inklusiv min bærbare computer.

Jeg læste et eller andet sted, at du kan prøve at åbne den delte mappe gennem vinduet "Kør". Jeg trykkede på tastekombinationen Win + R, indtastede adressen på netværksmappen //192.168.1.1 (aka adressen til routeren).

Jeg fik ikke adgang til drevet, men der opstod en interessant fejl:

Du kan ikke oprette forbindelse til den delte mappe, fordi den er usikker. Denne delte mappe bruger den ældre SMB1-protokol, som er usikker og kan sætte dit system i fare for angreb.

Dit system skal bruge SMB2 eller nyere.

Og et link, som du skal bruge til manuelt at skrive 🙂

Der er hun:

Dette er allerede interessant. I det mindste noget.

SMB (Server Message Block) er en netværksprotokol, der er ansvarlig for deling af filer, printere og andre netværksenheder.

Jeg begyndte at kigge. Og det viser sig, at Windows 10 droppede SMB1-protokollen. Af sikkerhed. Og Samba-softwarepakken, der er installeret på min router, kører over SMB1-protokollen. Derfor ser Windows 10 det ikke. Men andre computere, der også fungerer på Windows 10, blev heller ikke vist på fanen "Netværk" for mig.

Da jeg ikke kunne opdatere protokollen til SMB2 i routerindstillingerne, besluttede jeg, at jeg på en eller anden måde skulle aktivere SMB1-support i Windows 10. Og som det viste sig, kan dette gøres uden problemer. Efter at have tilsluttet komponenten "Client SMB 1.0 / CIFS", fungerede alt for mig. Systemet så delte mapper på computere på netværket og en netværksmappe konfigureret på selve routeren.

Sådan aktiveres SMB1 i Windows 10?

Søg efter og åbn det gamle "Kontrolpanel".

Skift til "Små ikoner" og åbn "Programmer og funktioner".

Åbn "Slå Windows-funktioner til eller fra". Vi finder emnet "Support til deling af filer SMB 1.0 / CIFS". Åbn det og sæt et flueben ud for "SMB 1.0 / CIFS Client". Klik på Ok.

Hvis computeren beder om at genstarte, skal du genstarte den. Hvis der ikke er noget vindue med et forslag, skal du genstarte det manuelt.

Efter genstart skal alle tilgængelige enheder på dit netværk vises på fanen "Netværk" - "Computer".

Jeg ville være glad, hvis denne artikel er nyttig for nogen og hjælper med at løse problemet. Glem ikke at skrive i kommentarerne om resultaterne. Eller still et spørgsmål, hvor kan vi gå uden dem 🙂

Pin
Send
Share
Send

Se videoen: How to: Installing Flo-Pro EGR delete kit on 2016 Dodge Ram 2500 Cummins (Kan 2024).

essaisrff-com